CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, 10 April 2011

PETUA KECANTIKAN

PETUA UNTUK MELEMBABKAN KULIT WAJAH


Miss ieda ada petua untuk melembabkan kulit wajah..Petua ini mengunakan kubis. Caranya adalah dengan mengisarkan kubis menggunakan blender. Tapis dan perah kubis yang telah dihancurkan tadi untuk mendapatkan airnya saje. Kemudian bahan tadi dicampurkan dengan sedikit madu lebah,kalau ada campurkan juga dengan sedikit air kelapa. Sapu ke kulit wajah dan biarkan sehingga ia kering sendiri. Kemudian bilaslah muka seperti biasa.

Petua ini boleh diamalkan setiap 2 hari sekali dalam seminggu

PETUA AWET MUDA UNTUK WAJAH

Petua ini mungkin telah diingatkan kepada kita berulang-ulang kali oleh mak atau nenek kita,namun pada pendapat miss ieda la, tidak ramai yang menjadikannya satu amalan.

Minum air suam setiap pagi selepas bangun daripada tidur merupakan amalan pengekalan kejelitaan yang paling mudah, tetapi paling mujarab. Di bawah nie adalah 'penambahan' kepada amalan minum air suam yang mesti kita amalkan setiap pagi untuk kelihatan awet muda sepanjang usia kita. Bagi miss ieda, biarlah usia kita tua, namun wajah kita tidak perlu menunjukkannya.Letakkan jari telunjuk kedua-dua belah tangan di atas dagu. Kemudian pusing-pusingkan jari anda ke pipi, bawa ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi. Urutan ini perlu disusuli dengan minum air suam selepasnya. Bagi umat Islam, berselawatlah 3 kali sebelum mengambil minuman ini. Perlu diingatkan pada korang minum air suam ini sebelum mengambil apa-apa sarapan tau.

MENGGEBU DAN MENCERAHKAN KULIT BADAN

Sental badan korang dengan hampas kelapa yang telah diparut. Apply pada seluruh kulit badan termasuk leher sekali.buat 2 minggu sekali.Hasilnya memang memberangsangkan. Kulit nampak lebih cerah dan bercahaya. Ye la kan, kita nie setiap hari terdedah kepada cahaya matahari dan pencemaran. Terutama sekali bagi korang yang kena bawa kereta sendiri atau naik bas atau naik motorsikal. So, kenalah jaga kesihatan dan kulit kita, baik dari dalam atau luaran.

0 melody:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...